ALLERGAN FİRMASININ ACULAR %0,5 GÖZ DAMLASI İSİMLİ ÜRÜN İÇİN YAPTIĞI BİLDİRİM HAKKINDA

YÖNETİM KURULUBAŞKANLIĞINA

Allergan Firması tarafından Birliğimize gönderilen 23.05.2011 tarih ve AGN/PY-187 sayılı yazı ile, firmanın 01.11.2010 tarih ve 130/22 sayı ile ruhsatına sahip bulunduğu, 8699490561010 barkod numaralı ACULAR %0,5 GÖZ DAMLASI isimli ürünün, Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğünce İlaç Fiyat Listesinde yayınlanmadan ve geri ödeme listesine dahil edilmeden önce, sehven ecza depolarına verildiği bildirilmektedir.

Söz konusu ürün şu anda ecza depolarında mevcut olmakla birlikte, ilaç fiyat listesinde yer almadığı ve MEDULA Eczane Provizyon Sistemine barkodu tanıtılmadığı için eczanelerden satışı uygun değildir. Bilgilerinizi, söz konusu ürünün, ilaç fiyat listesine ve MEDULA Eczane Provizyon Sistemine tanıtılmadan eczanelerden satışının yapılmaması ve depolardan satın alınmaması konusunda üyelerinizin ivedilikle bilgilendirilmesi için gereğini rica ederim.

Saygılarımla,
Uzm.Ecz.Harun KIZILAY