Atık İlaç Toplama Kampanyası Hakkında

Toplum sağlığı ve geleceğimiz için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Çevreci Eczacılar Kooperatifi ve Odamız arasında yapılan protokol sonucu tüm ilçelerimizdeki eczanelerimizde atık ilaç toplamaya başlıyoruz.

Büyükşehir Belediyesi tarafından eczanelerimize yerleştirilecek olan atık ilaç kutularını belirli periyotlarda belediyeden görevli gelerek boşaltacaktır.

Atık ilaç toplama aracında tartım yapıldıktan sonra görevli tarafından ne kadar miktarda alındığı tutanak altına alınarak atık ilaçlar toplanacaktır.

Toplanan atık ilaçlar Çekoop aracılığıyla lisanslı kuruluşlarda, doğaya zarar vermeden imha edilecektir.

Toplum ve çevre sağlığını önemseyen meslek grubu olarak biz eczacılar, sorumluluğumuz gereği atık ilaç sorununda hiç bir maddi yükümlülüğümüz olmadan ilaç toplama noktaları olarak yerimizi alıyoruz.

Eczanelerimizden atık ilaçların görevliler tarafından koordineli bir şekilde toplanabilmesi için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, eczanelerimizi bölgelere ayırarak Eczacılarımızla whatsapp grubu kuracak ve oradan da iletişim sağlanacaktır.

Tüm meslektaşlarımızın,  eczanelerine atık ilaç kutularını koyarak projeye destek vermelerini bekliyoruz.

Balıkesir Eczacı Odası Yönetim Kurulu

Atık İlaç Toplama Kampanyası Hakkında