Başkan'dan Mesaj

Sevgili Meslektaşlarımız

Bildiğiniz üzere Dünya ve ülkemiz sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Covid 19 virüsü tüm alışkanlıklarımızı ,yaşam biçimimizi ve düşüncelerimizin değişmesine neden olmuştur.

Bizler sağlık sektörünün en önemli halkalarından biri ve halkımızın ilk müracaat ettiği yerler olarak görevimizin başındayız, başında olmaya da devam edeceğiz.

Sevgili meslektaşlarım,

Bu virüsün etkileri ve zararları hepimizce bilinmekte ve buna uygun alınması gereken tedbirler TEB, Odalarımız ve sağlık otoriteleri tarafından bizlere, sizlere ulaştırılmaktadır. Bunlara uyulması halkımızın bu uygulamalar doğrultusunda bilinçlendirilmesi gerekmektedir.

Bu süreçte odamız tüm olasılıkları değerlendirmiş ve olası senaryolara göre plan ve  hazırlıklarını yapmıştır.

Sağlık müdürlüğü başta olmak üzere ilimizdeki tüm yetkililerle iletişim halindeyiz. Büyükşehir başkanlığı ile görüşülmüş eczanelerimizin rutin olarak ilaçlanmasına başlanmıştır, yine Büyükşehir belediyemize eczacılarımız ve çalışanlarımızın toplu taşım araçlarından ücretsiz yararlanabilmesi için talepte bulunulmuştur.

Gerek TEB'den gelen gerekse odamızca bastırılmış olan afişlerimiz sizlere ulaştırılmıştır. 65 yaş üstü kimsesi olmayan kişilerin kaymakamlıklarca kurulan  Vefa gurubundan talep ettiği ilaçların bir sıra dahilinde eczanelerimizden temin edilmesi konusunda ilçe sağlık müdürlükleri ile görüşme yapılmaktadır.

Yönetim kurulumuz bu çerçevede eczacılarımızın ekonomik kayıplarını da göz önüne alarak Pandemi süresince C gurubu sıralı dağıtım reçetelerinden alınan % 0.3 lük payın Mart ayı dahil alınmamasına karar vermiştir.

Sevgili meslektaşlarım

Pandemiye sebep olan bu virüs ile ilgili endişelerinizi anlıyoruz bizlerde aynı endişeleri taşıyoruz. Ancak bu dönemde yapmamız gereken paniğe kapılmadan sağduyu ile hareket etmek bildirilen tedbirleri almak uygulamak ve uygulanmasını sağlamaktır.

Bu badirenin en kısa sürede ve sağlıkla atlatılması dileği ile sevgilerimi sunuyorum.

Ecz.Sertaç ÖZMEN

BAŞKAN