E logo ve Eczane Vitrinleri Hakkında

Sayın Meslektaşımız,

Eczaneler ve Eczane Hizmetleri Hakkında Yönetmeliğinin 25. Maddesi de aşağıdaki gibidir ;

“Eczanelerin dış cephesine, asgarî ve azamî ebatları ile renkleri Türk Eczacıları Birliği tarafından belirlenen standartlarda, iki cepheden kolayca görülecek yükseklikte olmak kaydıyla “E” logolu ışıklı levha konulur.

E” logonun eczanelerin,

•Açık kaldığı zaman aralığında yanması,
•Gece nöbetleri esnasında yanıp sönmesi,
•Kapalı olduğu zaman aralığında ise yanmaması, doğrultusunda çalıştırılması,

Eczanelerin önüne, cadde ve sokaklara seyyar veya totem tabela, afiş ve benzeri gibi haksız rekabet oluşturacak tabela ve cisimler konulamaz. Vitrinlere ürün tanıtımı amacıyla levha veya ilân yapıştırılamaz.”

Bu yasal düzenlemeler çerçevesinde;

E logonun sadece nöbetçi olunan zaman aralığında yanıp sönmesi, normal mesai saatinde sabit yanması ve kapalı olunan zaman aralığında sönük olması konusuna özellikle çok dikkat edilmesi gerekmektedir.

Eczane vitrinlerine,

- %....a varan indirim

- ...... gelmiştir.

-  Mama, hasta bezi, çocuk bezi için …..…TL

-  1 Alana 1 bedava

-  65 Yaş üzerindeki hastalara ücretsiz grip aşısı

-  3 Al 2 öde

-  Ücretsiz saç ve cilt analizi yapılır

-  Güneş kreminde şok fiyat

-  Dünyanın 1 numaralı kabızlık ilacı gelmiştir

-  Ürünlerin eczane sınırları dışında sergilenmesi (kaldırım, kapı kenarı)

-  Eczane dışına sepet, tanıtım kartonu, ürün standı konulması

-  Ayda ...kg verdiren zayıflama ilacı gelmiştir

-  Cinsel gücü artırıcı ilaçların eczane içinde ve vitrinde kutu veya tane ile fiyatlarının asılıp satılması

-  Saç ürünlerinde kampanya

-  Bebek bakım ürünlerinde özel fiyat

-  ………marka ürünlerde indirim

-  Eczacınızın önerisi ………

-  Özel günlerde (Kadınlar Günü, Anneler Günü, Sigarayı Bırakma Günü…..vb) eczane cephesine balonlar, bayraklar asma suretiyle haksız rekabet oluşturacak objeler konulması

- Ramazan ayında, Kış ayında, Yaz ayında eczacınızın önerisi ………….

gibi ibarelerin bir kısmının kanun ve yönetmeliklere aykırı olduğu, bir kısmının gerçekleri yansıtmadığı için suç unsuru teşkil ettiği, bir kısmının da etik ve deontolojik açıdan uygun olmadığı gerekçesiyle meslektaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstermesi gerekmektedir.

Odamız tarafından yapılacak olan denetimlerde bu hususlara uymayan eczaneler hakkında ilgili yasa ve yönetmenlikler doğrultusunda işlem yapılacaktır.

Bilgilerinize önemle duyrulur.

02 Aralık 2021 - Okunma Sayısı : 1273