Eczacı Kamuoyuna !

Ülkemiz tarihinin en zor ekonomik dönemlerinin birinden geçmektedir. Yaşanan ekonomik zorluklarla beraber iyi yönetilemeyen ve pandemi ile birlikte alarm veren sağlık sistemimiz üzerindeki yük dayanılmaz noktalara gelmiştir.

Biz eczacılar kamuda, endüstride, eczanelerimizde, hastanelerde kısacası, ilaç eczacılık hizmetinin sunulduğu her yerde ağırlaşan yükün etkilerini en yoğun şekilde hissetmekteyiz.

Bu yüzden de eczacılarımızın yaşadığı bunca sıkıntının çözümü için önümüzü aydınlatacak ve mesleğimizi ileri taşıyacak projelerle, daha kararlı ve ısrarlı bir mücadele verilmesi gerektiğini görmekteyiz.

Bu kararlı duruşun sergilenmesi ve kadim mesleğimizin hak ettiği değeri görmesi için üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle 12.01.2023 tarihinde İstanbul Eczacı Odamızın ev sahipliğinde bir araya gelmiş bulunmaktayız. Kararmasına müsaade etmeyeceğimiz umudumuzu güçlü bir şekilde savunmak üzere haklı mücadelemize destek verecek tüm odalarımıza ve meslektaşlarımıza amasız, fakatsız ihtiyacımız olduğunu belirterek kamuoyuna saygılarımızla sunarız.

1. Bölge İstanbul Eczacı Odası

2. Bölge Ankara Eczacı Odası