İş Sağlığı Ve Güvenliği Sertifika Programı Hakkında

BöLGE ECZACI ODASI YöNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

Ondan az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin işveren veya işveren vekili tarafından yürütülebilmesine ilişkin usul ve esasların belirlenmesi amacı ile 29.06.2015 tarih ve 29401 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren "İşyerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerine İlişkin" Yönetmelik hükümleri doğrultusunda;

Anadolu üniversitesi ile çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında 9 Ekim 2015 tarihinde İşyerlerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Eğitim, Sınav ve Belgelendirme işbirliği protokolü imzalanmış olup, bu kapsamda hazırlanan İşveren ve İşveren Vekili İçin İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri e-Sertifika Programına katılarak başarılı olan işveren veya işveren vekillerinin, ondan az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde, işe giriş ve periyodik muayeneler hariç iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yürütebileceği belirtilmektedir.

Bu kapsamda Anadolu üniversitesi 2016 Yaz Dönemi e-Sertifika Programları yeni kayıt ve kayıt yenileme dönemi başlamış olup söz konusu eğitimlere katılım sağlamak isteyen eczacılarımız için Program bilgileri aşağıda bilgilerinize sunulmaktadır;

•  Yaz Dönemi E-sertifika Programına başvurular www.esertifika.anadolu.edu.tr başvuru linkinden 6 Haziran 2016 – 24 Haziran 2016 tarihleri arasında yapılacaktır.
  •  Program kayıt bedeli 250 TL'dir. Daha önceki sınavında başarısız olup tekrar sınava girecek adaylar için kayıt yenileme bedeli 125 TL'dir.
  •  Sınav 14 Ağustos 2016 tarihinde belirli merkezlerde tek oturumda yapılacaktır. Başvuru sırasında adaylar sınav merkezini tercih edebilirler.
  •  Sınavdan 100 tam puan üzerinden 50 puan ve üzeri puan alan katılımcılar "İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Yürütümüne İlişkin İşveren veya İşveren Vekili Eğitimi Tamamlama Belgesi" almaya hak kazanacak olup sınavdan 15 gün sonra adayların başarı durumunu gösteren "Sınav Sonuç Belgesi" internette yayınlanacaktır.
  •  Sınav sonuçları ayrıca çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bildirilecektir. İSG Hizmetlerini üstlenmek isteyen ve sınavı kazanan işveren veya işveren vekilleri İSGKÂTİP sistemine internet üzerinden elektronik olarak kendi kayıtlarını yapmaları halinde iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yürütebileceklerdir.
  • Program hakkında daha detaylı bilgiye ve sertifika programları kullanma kılavuzuna http://esertifika.anadolu.edu.tr/ adresi üzerinden ulaşılabilmektedir.

Bilgilerinizi ve konunun tüm meslektaşlarımıza duyurulmasını saygılarımla rica ederim.

Ecz.Arman üNEY

03 Haziran 2016 - Okunma Sayısı : 2941