Medikal Reçetelerin Dönem Sonlandırma İşlemleri Hakkında

Birliğimize Bölge Eczacı Odalarımız ve eczacılarımız tarafından yapılan bildirimlerde eczacılarımızın medikal medula sistemi üzerinden dönem sonlandırma işlemi gerçekleştirirken sıkıntılar yaşadığı ifade edilmektedir.

Birliğimiz tarafından 03.07.2017 tarihinde, Eczanelerden Tıbbi Malzeme Temini, ürün Takip Sistemi İşlem Basamakları ve Medula Giriş İşlemleri hakkında detaylı bilgilendirme dosyası hazırlanarak web sitemiz ve Bölge Eczacı Odalarımız aracılığı ile eczacılarımıza ulaştırılmıştır.

Bilgilendirme dosyasında da aktarıldığı üzere; Tıbbi Malzeme Temini için Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşma yapmış olan eczanelerin, sigortalı ve hak sahiplerine tıbbi malzeme temini sırasında giriş yapmaları gereken Medula Ekranına erişim https://medsahis.sgk.gov.tr/sahis/pages/login.jsp  linki üzerinden eczane sicil no ve mevcut medula eczane şifreleri ile gerçekleştirilmektedir. Dönem sonlandırma işlemleri ise; aynı link üzerinden TC Kimlik No ve Eczacı Odaları tarafından eczacılarımıza ulaştırılan şifreler ile yapılabilmektedir.

Bilgilendirme dosyasına www.teb.org.tr sayfamızın sol tarafındaki “Uygulamalar Bölümü” altında yer alan “Bilgilendirme - Tıbbi Malzeme Temini Hakkında” başlıklı bölüm üzerinden ulaşılabilmekte olup, dosyamızın 74-79 numaralı slaytlarında bulunan dönem sonlandırma işlemlerine ilişkin ekran görüntüleri duyurumuz alt bilgisinde yer almaktadır.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TüRK ECZACILARI BİRLİĞİ

Tıbbi Malzeme Temini Hakkında detaylı bilgilendirme içeren dosyaya ulaşmak için tıklayınız.

14 Eylül 2017 - Okunma Sayısı : 2235