Pandemi Süreci Hakkında

Sevgili meslektaşlarımız,

Şu an yaşayan hiç kimsenin daha önce görmediği bir felaketle karşı karşıyayız; pandemi.

Tüm dünyada gitgide daha kötü bir hal alan bu salgının ülkemizde etkisinin görülmeye başladığı ilk günden beri konunun takipçisiyiz. O zamandan bu zamana gerek kendi içimizde gerekse ilgili kurumlarla sayısız görüşmeler yaptık. Alanlarında uzman Bilim insanlarını bile zaman zaman ikiye bölen böylesine hassas bir konuda radikal kararlar almak neredeyse imkansız hale geldi.

Eczacı, eczane personeli ve toplum sağlığını en üst düzeyde korumaya çalışan uygulamaların aynı zamanda “Eczacılık Yemini”ne ters düşmesine izin veremezdik. Bu bağlamda önceliği koruyucu tedbirlere verdik.

Maske, el dezenfektanı gibi kişisel hijyen ürünlerinin her eczanenin kendi özelinde temin etmesi mümkün ve daha hızlı olacağından uygulamalara eczane dezenfeksiyonundan başladık. Yönetim kurulumuz ve ilçe temsilcilerimizce tüm ilçe belediyelerimizle yapılan görüşmeler neticesinde odamız bünyesindeki tüm eczanelerin periyodik olarak dezenfekte edilmesine başlandı.

Bu zor süreçte diğer tüm sağlık çalışanları gibi elini taşın altına koyan tüm üyeler ve personellerimize destek olunması amacıyla belediye bünyesinde tüm otopark ve toplu taşıma araçlarının ücretsiz kullanımı konusunda yetkililerle anlaşılıp kartların dağıtım işlemi tamamlandı.

Ülke genelinde çok farklı uygulamaların hayata geçtiği çalışma saatleri ve hizmet veriş şekli konuları üzerine birçok çalışma yapıldı. Örneğin çalışma saatlerindeki kısalmaların nöbetçi eczaneler üzerine getireceği ekstra iş yükü gerçek rakamlara dayanılarak değerlendirildi ve olası her senaryoya uygun düzenler oluşturuldu. Eczane içinde sosyal mesafeyi koruyarak veya kapıdan hizmet vermenin avantajları dezavantajları göz önüne alınarak ilgili kurumlarla istişare edildi.

Bugün geldiğimiz noktada Yönetim Kurulumuzca İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvuru yazımız ve gelen cevap yazısı aşağıdaki linklerdedir.

Eczanelerin açılış kapanış saatleri ile ilgili Sağlık Müdürlüğü onayı gerektiğinden halen cevap beklenmektedir.

Siz değerli meslektaşlarımızın bilgisine sunar sağlıklı günler dileriz.

Ek Dosyalar

Talep Yazısı