REÇETE TOPLAMA VE YÖNLENDİRME VE REKLAM METARYALLERİ HAKKINDA

2009 SGK Protokolü´nün 6.3.24. maddesindeki "Eczaneler, kendilerine hasta gönderilmesine yönelik olarak her ne şekilde olursa olsun, kurumlar, hekimler, diğer sağlık kurum ve kuruluşları ve üçüncü şahıslarla kurye şirketleri ile açık veya gizli işbirliği yapamaz, simsar kurye elemanı ve benzeri yönlendirici personel bulunduramaz, reçete toplama ve yönlendirme yapamaz. İnternet, faks, telefon, kurye, komisyoncu ve benzeri yollarla eczanelere gelen reçeteler kabul edilmez. Eczanelere bu yolla gelen ilaç talepleri karşılanmaz. Bu durumun tespit edilmesi halinde sözleşme feshedilir ve 1 (bir) yıl süre ile sözleşme yapılmaz. Tespit işlemi Kurumca yapılabileceği gibi ilgili eczacı odasınca da yapılabilir. Tespit işleminin, ilgili eczacı odasınca yapılması ve Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyetince onaylanarak Kuruma yazılı olarak bildirilmesi halinde Kurumca fesih yapılır." hükmü gereği reçete yönlendirme, toplama işlemlerine meslektaşlarımızın itibar etmemeleri ve herhangi bir soruşturma ve ceza uygulamasıyla karşılaşılmaması konularını dikkatlerinden kaçırmamaları önemlidir.
Ayrıca: Eczaneler hiç bir surette, haksız rekabete yola açabilecek baskılı yada baskısız reklam metaryali torba,çanta,eczane duvarı haricinde tabela yapamaz.Bunların tesbiti halinde yasa gereği gerekli kovuşturma yapılarak cezalandırılır.
Değerli meslektaşlarımızın yukardaki hususlara uygun olan azami gayreti göstermeleri gerekmektedir. E logoları, eczanelerin açık oldugu saatlerde ve gece nöbetlerinde ışıgı açık olacaktır.

27 Mart 2009 - Okunma Sayısı : 2996