SGK´NIN, TSK SEVK BELGELERİ HAKKINDAKİ DUYURUSU

BÖLGE ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yayımlanan 07.02.2011 tarihli duyuruda,

211 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanununa tabi olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan askeri ve sivil personelin kendilerinin, mesai saatleri içerisindeki müracaatlarının var ise öncelikle Türk Silahlı Kuvvetlerinin birinci basamak sağlık ünitelerine yapılmasının zorunlu olduğu ancak bu kişilerin SGK ile sözleşmeli diğer sağlık kurumlarına müracaatlarında TSK birinci basamak sağlık ünitelerinde düzenlenen sevk kağıtlarının SUT eki “Hasta Sevk Formu”na (EK-4/A) uymadığı gerekçesiyle kabul edilmemesinden ötürü bu duyurunun yapıldığı belirtilerek,

Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan askeri ve sivil personelin kendilerinin mesai saatleri içerisinde TSK birinci basamak sağlık üniteleri dışındaki sağlık kurumlarına müracaatlarında, TSK birinci basamak sağlık ünitelerince düzenlenen sevk belgelerinin geçerli kabul edilmesinin sağlık hizmetinin verilebilmesi için gerektiği bildirilmiştir.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sözü edilen duyurusu yazımız ekinde tarafınıza iletilmekte olup, bilgilerinizi ve konunun üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

Saygılarımla,

Ecz.Özgür ÖZEL