Sosyal Güvenlik Kurumunun “Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokolün Devamı”Konulu Duyurusu

Bilindiği üzere, SGK ve Birliğimiz arasında imzalanan "Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokol"ün süresi 31.03.2020 tarihinde sona ermekteydi.

Kurum ve Birliğimiz arasında devam etmekte olan yeni dönem Protokol görüşmelerine, COVID-19 salgınına yönelik alınan tedbirler çerçevesinde zorunlu olarak ara verilmiştir.

Sosyal Güvenlik Kurumu ile Birliğimiz arasındaki protokol görüşmelerine COVID-19 pandemisi nedeniyle 01.07.2020 tarihine kadar ara verilmesi ve mevcut protokolün 31.07.2020 tarihine kadar uzatılması yönünde ek protokol imzalanmış olup, bu düzenlemeler uyarınca mevcut Protokol hükümleri yenisi imzalanıncaya kadar geçerli sayılarak, mevcut Protokol kapsamında eczacılar ile yapılan sözleşmelerin yenilenmesine gerek bulunmamaktadır.

Konu hakkında Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü tarafından 06.04.2020 tarihinde bir duyuru yapılmış olup, duyuru metni ekte yer almaktadır.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

“Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokolün Devamı” Hakkında Duyuruya ulaşmak için tıklayınız.

06 Nisan 2020 - Okunma Sayısı : 1096